NoordZeeKust.nl - Bergen aan Zee-Bergen aan Zee

NoordZeeKust.nl - Bergen aan Zee » Bergen aan Zee

strand4

Noordzeekust

Op het prachtige brede zandstrand van Bergen aan Zee kunt u natuurlijk heerlijk zonnen en zwemmen in de noordzee. U kunt aan het strand badstoelen, ligbedden en windschermen huren. Ook zijn er strandhuisjes te huur. Bij de verhuurbedrijven vindt u toiletten en douches.

Voor windsurfers, board- en kitesurfers is het een echt paradijs, bij de botenclub KZBV kunt u het water in en eventueel les krijgen.

Voor de veiligheid op het strand en in zee is er de Vrijwillige Reddingdbrigade Bergen, een professionele organisatie die met het modernste materiaal waakt over uw veiligheid. Op www.reddingsbrigade-bergen.nl/content   vindt u meer informatie over de Reddingsbrigade.

Er zijn verschillende restaurants aan het strand gelegen. Strandpaviljoens voor een kopje koffie, een verfrissing of een ijsje maar u kunt er ook heerlijk eten, bij de ondergaande zon een waar genot.

Op het strand in Bergen aan Zee kunt u een Jutter lenen. Dit is een grote rolstoel voor op het strand, voor ouderen of gehandicapten. Door de speciale banden kunt u de Jutter licht voortbewegen over moeilijk begaanbaar terrein, waardoor u gemakkelijk een strandwandeling hiermee kunt maken
Er zijn twee Jutters beschikbaar bij strandpaviljoen Zuid. U vindt dit paviljoen bij de hoofd-strandopgang (dat uiteraard rolstoelvriendelijk is). De kosten zijn 1 euro per uur. U kunt de rolstoel een dag van te voren reserveren.

Niet alleen in de zomer is het strand aantrekkelijk, het gehele jaar kunt u prachtige strandwandelingen maken, juist als het hard waait vormen de golven en de zee een fascinerend schouwspel.

Bergen aan Zee heeft de Blauwe Vlag ontvangen.
 
De Blauwe Vlag is een Europees kwaliteits-keurmerk voor de kwaliteit en schoonheid
van het strand en de accomodaties op het strand.
 
De Strandexploitanten hebben er samen met de gemeente hard aan gewerkt om de Blauwe Vlag binnen te halen.
 
Alle inspanningen zijn niet voor niets geweest, want donderdag 14 mei werd bekend dat ook het strand van Bergen aan Zee voor dit kwaliteitskeurmerk in aanmerking komt.

Op naar een mooi strandseizoen!


 

 


Nieuws

Weer

Weersverwachting
Bergen aan Zee

Beachcam

Villagecam

This is a printed version of www.bergenaanzee.com © Stichting Promotie Bergen aan Zee, 2017.